Kur ta mësoni se sa e rrezikshme është – Asnjëherë nuk do të hani bukë të nxehtë !

Shkencëtarët francez kanë kultivuar qeliza të tumorit malinj në tretjen në të cilën i ka shtuar tharmë termofil. Qelizat e kancerit janë rritur po sikur tharmi dhe kanë dyfishuar masën e tyre gjatë një jave. Mirëpo, kur nga tretja kanë nxjerrë tharmin – tumori është zhdukur. Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin që produktet me tharmin e fermentuar ndikojnë në rritjen e tumoreve, gjë që nuk çudit, duke pasur parasysh që shumica e tyre janë stimulues të rritjes dhe shumëzimit të qelizave, duke përfshirë edhe ato malinje. Në një gram të tharmit të thatë gjenden rreth 20 deri në 40 miliardë qelizash kërpudhore të tharmit. Detajet tjera shokuese mund ti lexoni në linkun blu mundësuar nga shendeti.

Post Author: inf