Miljarderi shqiptar pa shtëpi – Njihuni me njeriun që bëri miljardat pa u dëgjuar fare…

Për shumë persona emri i Nicolas Berggruen është një emër i padëgjuar dhe që nuk u thotë asnjë gjë. Ai është me origjinë të largët shqiptare dhe ka një pasur me vlerë 2 miliard dollarë, sipas “Forbes”. Mirëpo, edhe pse kaq shumë i pasur, ai nuk ka një shtëpi ku të jetojë. Berggruen ka lindur në Paris në vitin 1961 dhe rrënjët e tij shqiptare nisin që nga i stërgjyshi Moisi Moisiu, një tregtar i pasur nafte në Kavajë. Ky i fundit pati një djalë, aktorin Aleksandër Moisiu, i cili u zhvendos në moshë të re në Vjenë ku u njoh me vendasen Marian. Nga ky çift lindi Bettina, njëkohësisht edhe mamaja e Nicolas Berggruen. Nicolas është themelues dhe president i “Berggruen Holdings” një kompani private investitore dhe “Berggruen Institute”. Ai gjithashtu është bashkëthemelues i “Huffington Post” të “WorldPost”, media gjigante e dedikuar problemeve globale. Investimet e tij janë mjaft të diversifikuara duke përfshirë nga pasuritë e patundshme, aksionet, bono thesari e shumë të tjera. Për detjaet dhe fotot ekskluzive të tij klikoni linkun poshtë.

Post Author: inf