Shkenctari 105 vjeçar vullnetarisht të enjten i jep fund jetës ?! Ky është mjeti që…

Shkencëtari më i vjetër në botë, ka mbërritur në Zvicër në disponim të mirë, pak ditë para se të përfundojë jetën e tij në një klinikë për vetëvrasje të asistuar.Botuesi dhe ekologu i lindur në Britani, David Goodall, ateroi në Basel pas fluturimit nga Bordeaux, Francë, ku ai i tha lamtumirë familjes së tij.Një gazetar e pyeti nëse planifikon të vazhdojë me planin për vetëvrasjen e tij, të enjten. Goodall me entuziazëm u përgjigj: ‘Oh po, për këtë jam këtu!’. StictyBanner mes postimeve mobil
Duke folur nga karroca e tij ai vazhdoi, “Unë jam i kënaqur që kam arritur dhe do të jem edhe më i kënaqur kur hapat e mëtejshme të udhëtimit tim të përfundojnë. Për shembull: kur të arrijë në hotel dhe kur ta takoj mjekun”.Ai shtoi, “Kur dikush kalon moshën 50 ose 60 vjeçare, duhet të jetë i lirë të vendosë për veten nëse dëshiron të jetojë apo jo”.I kthjellët dhe me humor, Goodall përsëri e shpreh zhgënjimin e tij që nuk është më aq i lirë ose i lëvizshëm, në vitet e fundit të jetës së tij ashtu siç ishte dikur. Hapeni foton poshtë dhe shikoni detajet si dhe mjetin em të cilin realizohet iniciativa.

Post Author: inf