Kina ndërton urën më të gjatë në botë mbi det, ka çelik të mjaftueshëm për të ndërtuar 60 kulla të Ajfelit…

Sipas zyrtarët kinezë, urën do ta frekuentojnë 40 mijë vetura në ditë, përfshirë autobusë dhe kamionë të peshave të rënda që do ta kenë të limituar lëvizjen dhe afatin kohor. Ajo nuk do të jetë e disponueshme për këmbësorë apo çiklist, por vetëm për vetura. Bazuar në materialet që janë përdorur për ndërtimin e saj, ajo do të jetë e fortë t’i rezistoj peshave të rënda për plot 120 vite. Ende nuk dihet saktë kosotoja e kësaj ure, por mediat kineze raportojnë se afro 15 miliardë dollarë janë investuar. Kina tashmë është “shtëpia” e urës më të gjatë në botë mbi det, e cila është plot 26.3 milje. Punimet e saj kishin përfunduar në vitin 2011 dhe kishte kushtuar 1.5 miliardë dollarë dhe lidh qytetet Qingdao me Huangdao. Klikoni mbi foto dhe shikoni pamjet ekskluzive të urës spektakolare !

Post Author: inf